Cilt Bakımı İçin Öneriler "Bepanthen Plus Krem ve Bepanthol Cilt Bakım Kremi"

13:50 Unknown 0 Comments

Bepanthen Plus Krem ve Bepanthol Cilt Bakım Kremi Hakkında 



Veee şimdiye kadar vazgeçilmezim olmayı başarmış bepanthen/bepanthol serisinden iki üründen bahsetmek istiyorum.

Cilt bakımı ve nemlendirme konusunda aslında o kadar fazla ürün var ki; hangisini alsak, kullansak ya da hangisi kalıcı ve uzun vadede faydalı olur diye kararsız kalabiliyoruz. Açıkcası, şahsen çok fazla ürün denesem de, sürekli kullandığım ürünlerin sayısını daha minimal tutmaya çabalıyorum. Ve cilt bakımı manasında da içeriği temiz ürünleri ya da onarıcı eczane ürünlerini kullanmayı daha çok tercih ediyorum.

Önceleri Bepanthen Merhem olarak tanıdığımız ve şimdilerde içerik ve ürün isimleri değişen markada, merhem olanı da aslında oldukça çok yönlü kullanılabiliyordu, mesela yanıklar, çok fazla kuruyan bölgeler, dudaklar gibi. Fakat merhem çok daha yağlı olduğundan kullanım açısından elverişli de değildi. Ama kurtarıcı olduğu kesin :)

Şimdilerde, merhem yerine favorim haline gelmiş 2 ürün var:



* Bepanthen Plus Krem

* Bepanthol Cilt Bakım Kremi

Bepanthen Plus Krem'den bahsedecek olursak, diğerine göre daha yoğun formda olduğu kesin. Aslında cilt lekelerine, sivilcelere ve nem dengesine iyi geldiğinden dolayı kuru ciltler rahatlıkla kullanabilir. Ayrıca onarıcı yapısı dolayısıyla yara ve diğer cilt sorunlarında tercih edilebiliyor. Tabii ki ciddi cilt problemleri olanlar için doktora danışmadan kullanılması bence doğru olmayacaktır. Benim cildim kuru ve hassas bir yapıya sahip olduğundan rahatlıkla tercih edebiliyorum. Çatlak tedavilerinde de ayrıca kullanıldığını belirtmek isterim :) Cilt lekelerinde (sivilce,uçuk vb.) onarıcı etkisi var. Ben de nedense bunu kullandıktan sonra yüzümde bir temizlik, ferahlık hissediyorum belki psikolojik bilemicem fakat, hani hassas ciltlerde kızarıklık oluşur ya, sanki o durumu tolere edebilen bir krem, özetle cildimin yapısın dengeliyor gibi geldi. Geceleri yatmadan önce kullanıyorum ve sabah kalktığımda yüzümü nemli hissediyorum. Dediğim gibi bir çok cilt probleminde kullanılıyor fakat eczane ürünü olduğundan ötürü kullanmadan önce biraz okuyup araştırmakta fayda var ;)



Ve Bepanthol Cilt Bakım Kremi'ne geldi sıra. Bu krem için ilk söyleyeceğim şey; su bazlı gibi bir yapısı var. Diğer merhem ve kremlere nazaran çok hafif ve emilimi kolay. Sürdüğüm anda hemen emiliyor ve cildi rahatlatıyor. Bence bunu her cilt tipi kullanabilir. El ve yüz için kullanılabilir olduğu üzerinde belirtilmiş. Bir de bepanthen, bepanthol ürünlerine güvendiğim için ( hücre onarıcı yapısından dolayı) yüzüme sürmekten çekinmiyorum. Kışın belki çok kuru ciltler için yetmeyecektir ve bunun yerine Plus olan diğer ürünü önerebilirim. Fakat genelde günlük nem için bence yeterli. Yine diğer üründe olduğu gibi kullandığımda, yüzümdeki kızarıklıkları dengelediğini, tolere ettiğini ve nem dengesini çok iyi sağladığını düşünüyorum.Bu ürünün en güzel özelliği de makyaj altına kullanılabilir olması.

Bu iki ürünün de, sivilce izlerine çok iyi geldiğini ayrıca belirtmek isterim.

Özetle fiyat/performans değerlendirmesi yapılınca, gerçekten değerinden iyi performans gösteren güzel ürünler. Cilt bakımımda demirbaş olarak hayatımda kalacak ürünlerdir. 

Kullanmayanlar için denemenizde fayda var diyorum. Eczanelerden satın alabilirsiniz. Ayrıca şimdilerde dudak kremi de çıkmış ve kesinlikle alacağım, çünkü kış için etkili bir dudak kremine ihtiyaç var.  Ek olarak da vücut losyonunu denemek istiyorum. Sonrasında onlar hakkında da bir inceleme yazısı yazmış olacağım. Şimdilik bu kadar, yine yeni bir yazıda görüşmek üzere ! 
Hoşçakalın ! :)


















0 yorum:

Labels

100% Natural Origin Powder 2016 7/24 saç kremi alışkanlıklar alışveriş allık Antoine de Saint-Exupéry arama motoru optimizasyonu aydınlatıcı bakımı balms bayan bayan parfümü beğenmediğim ürünler bepanten bepanthen bepanthol blog blog içeriği blog yazısı blogger bordo ruj cc cream cc krem chloe chloe love cildinize cilt cilt bakımı cilt için yararlı yağlar cilt ve bakım kremi clinique crystal noir çiçeksi Dirty Works dirty works face scrub dizayn dudak bakımı dudak koruyucusu e vitamini e vitamini faydaları eczane ürünleri edp edt efsane koku el kremi el ve yüz kremi essence essence kaş jeli eye cream far paleti Farkındalık favori favori the balm ürünleri faydaları faydalı yağlar film film önerisi film tavsiyesi Flormar flormar oje kurutucu sprey fondoten fondoten etkili pudra fratboy allık gloss ruj golden rose golden rose ruj golden rose velvet matte ruj google görsel göz göz çevresi bakımı göz kremi gül makesi güzellik H&M hand cream harika hayat hayata dair hikaye huzur içerik ilk paragraf internet john frida john frida saç kremi kalıcı koku kalıcı parfüm karışım kaş jeli kayısı çekirdeği özlü peeling kaynak kazak keşke dememek için kıvırcık saçlar için kür koku kozmetik kremi kuru cilt kuru saçlar için saç bakım kürü küçük prens küçük prensten alıntılar Le Petit Prince like likit mat ruj lipbalm lolita lolita lempicka feminine love makyaj makyaj bazı makyaj temizleme maske mat ruj maybelline maybelline the falsies push up drama rimel meet matte mineral pudra miss diary missdiary moda moisture mask mükemmel bukleler mükemmel koku Narciso Rodriguez Narciso Rodriguez for Her natural nemlendirici neutrogena Neutrogena Tek Adımda Makyaj ve Yüz Temizleme Jeli neutrogena ürünleri nurhan ulukan oje oje kurutucu oje kurutucu sprey one öneri özel özgün pantene pantene belirgin bukleler pantene mükemmel bukleler pantene saç kremi parfum parfüm paylaşım peeling plus krem psikoloji pudra pudralı pudramsı rimel rose ruj saç bakım kürü saç bakım ürünü saç bakımı saç kremi saç kürü SEO sevil sivilce karşıtı sprey süresiz ajanda şeftali tonlarında ruj tavsiye tavsiye etmiyorum tekinacar tha balm nude tide far paleti the balm the balm far paleti the balm hot mama allık the balm meet matte charming the balm ürünleri The Finest Hours transparan pudra uzun saçlar için kürler ürün yorumu velvet matte versace versace crystal noir vintage wet n wild wet n wild far paleti yararlı yağlar yaşam yazı başlığı yeni yıl yorum youtuber yves rocher yves rocher peeling yves rocher pudra Zor Saatler